საკვირველია, რომ ქათმის სუბპროდუქტების მიმართ ხშირად ეჭვიანი დამოკიდებულებაა. უმრავლესობას მიაჩნია, რომ ეს მეორეხარისხოვანი პროდუქტია და მხოლოდ იმიტომ ყიდულობენ, რომ იაფია. ეს ღვიძლს შედარებით ნაკლებად ეხება, რადგან ღვიძლის პაშტეტი თითქმის ყველას უყვარს.
მე გირჩევთ მოიშოროთ ეჭვი და გასინჯოთ ქათმის გულ-ღვიძლის უგემრიელესი რაგუ, შემწვარი გული, ასევე ჟულიენი, რომელიც ყველაზე ძვირფას სუფრასთანაც კი სიამაყით შეგიძლიათ მიიტანოთ.
კიდევ ერთხელ განვმარტავთ, რომ სუბპროდუქტებში იგულისხმება: კუჭი, ღვიძლი, გული და ასევე კისერი, თავი და ფეხები.
ჰერმეტულად შეფუთული სუბრპროდუქტები მაცივარში ინახება 1-2 დღით.
კუჭი (ჩაშუშვა, მოხარშვა) |
40-60 |
გული (ჩაშუშვა, მოხარშვა, შეწვა) |
30-40 |
ღვიძლი (მოხარშვა, შეწვა) |
5-7 |