ჯანსაღი კვება
როგორ ავარჩიოთ ქათამი
როგორ გავაცალოთ მკერდის ფილეს კანი და ძვალი?
- კანის მოსაცლელად, მოკიდეთ კანს ხელი ფილეს ყველაზე სქელ ადგილას და აახიეთ. უფრო მოხერხებულად რომ დაიჭიროთ, შეგიძლიათ ნაჭრის ხელსახოცი გამოიყენოთ.
- ხორცისგან ძვლის მოსაცილებლად, მჭრელი დანით ააჭერით ხორცი ნეკნებს, მეორე ხელით ფრთხილად ააცალეთ ხორცი, დანა ძვალთან რაც შეიძლება ახლოს გეჭიროთ.
- თეთრი მყესი მკერდის ქვედა ნაწილზე საკმაოდ უხეშია, ამიტომ აუცილებლად უნდა მოვაშოროთ. მყესის ბოლო თითებით დაიჭირეთ და დანის დახმარებით მოაცალეთ ხორცს.

<< დაბრუნება