biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
ჯანსაღი კვება
როგორ ავარჩიოთ ქათამი
ზოგადი რჩევები
  1. ნუ შეინახავთ ქათამს ჩვეულებრივ პოლიეთილენის პარკში, რადგან გაფუჭდება.
  2. არასდროს გაყინოთ ხორცი ხელმეორედ.
  3. ფრინველი, მისი ნაწილებიც და სუბპროდქტებიც გაყინვამდე ძალიან კარგად უნდა შეიფუთოს.
  4. დაიცავით შეფუთვაზე მითითებული ტემპერატურის რეჟიმი და შენახვის  ვადა.
  5. არ გაალღოთ ქათამი ოთახის ტემპერატურაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში. გაალღვეთ მხოლოდ მაცივარში ან ცივ (გამდინარე) წყალში.
  6. მომზადებამდე ქათამი აუცილებლად სრულად უნდა გალღვეს.  წინააღმდეგ შემთხვევაში მომზადდება არათანაბრად -   შიგნით უმი დარჩება და გარედან გამოშრება.
<< დაბრუნება
biobio.ge