biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
ჯანსაღი კვება
როგორ მოვხარშოთ ქათამი
როგორ მოვხარშოთ ქათამი ისე, რომ მივიღოთ ნაზი ხორცი?

კარგად გამოშიგნულ  მსუქან ქათამს  დაასხით მდუღარე ისე, რომ მთლიანად დაიფაროს. ჩააყარეთ ძირხვენა, მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე. შემდეგ მოხადეთ ქაფი, დაუწიეთ ცეცხლს მინიმუმამდე, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და ხარშეთ ქათმის მომზადებამდე. რომ გავიგოთ მზად არის თუ არა ქათამი, უნდა ჩავარჭოთ ნემსი ბარკლის მსხვილ ადგილას. ნემსი თავისუფლად უნდა ჩავიდეს, ხოლო გამოსული წვენი უნდა იყოს გამჭვირვალე, ვარდისფერი შეფერილობის გარეშე.

<< დაბრუნება
biobio.ge