ჯანსაღი კვება
როგორ შევწვათ ქათამი
როგორ შევინარჩუნოთ წვნიანი მკერდი?
- დააფარეთ ქათამს მკერდზე ფოლგა ან ცხიმწასმული ქაღალდი და მოხსენით მაშინ, როცა ქათამი მზად იქნება, რათა კანი მხოლოდ შეიბრაწოს და შეწითლდეს.
- დააფარეთ მკერდს ბეკონის ან ლორის ნაჭრები, ან დაადეთ ნაღების კარაქის ნაჭრები.
- თხლად დაჭრილი კარაქი მკერდთან კანქვეშ შეუცურეთ, ამისათვის თითებით ფრთხილად აუწიეთ კანი და ნელ-ნელა მოაცილეთ ხორცს.
- ხშირად, დაახლოებოთ 10 წუთში ერთხელ მოასხით მკერდს შეწვისას გამოსული წვენი.

<< დაბრუნება