ჯანსაღი კვება
როგორ შევწვათ ქათამი
შემწვარი ქათმის დაჭრა
- ღუმლიდან გამოღების შემდეგ, გააჩერეთ ქათამი დაახლოებით 15 წუთი, რომ შეწვისას ზედაპირისკენ ასული წვენი ისევ დაიწრიტოს და ხორცზე თანაბრად განაწილდეს. ამის შემდეგ, მოაცილეთ მას თუ რამე ეკეთა, თასმა, ფოლგა ან პერგამენტი.
- დადეთ ქათამი მკერდით მაღლა. მოაჭერით ორივე ფეხი და გაყავით თითოეული ორ ნაჭრად - ბარკალი და ბარკლის ძირი. საჭრელ დაფაზე ქათმის დაჭრისას, მეორე ხელით ჩანგალი დაიხმარეთ.
- ფრთხილად გაჭერით მკერდი შუაში.
- გაჭერით მკერდის თითოეული ნახევარი დიაგონალურად ისე, რომ მკერდის უკეთესი ნაწილი დარჩეს ფრთასთან.
- დანაწევრებული ქათამი დადეთ წინასწარ გამთბარ თეფშზე.

<< დაბრუნება