biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
ქათმის ფრთები პარმეზანისა და სირაჩას კარაქით
ქათმის ფრთები პარმეზანისა და სირაჩას კარაქით
ინგრედიენტები  
   
ქათმის ფრთები 600გ
ზეითუნის ზეთი 20მლ
პარმეზანი 75გ
სირაჩა 40გ
კარაქი 150გ
მარილი 10გ

 

  • ქათმის ფრთები დაამუშავეთ.
  • ღუმელი გაახურეთ 150 გრადუსზე.
  • საცხობ ფირფიტაზე დაფინეთპერგამენტის ქაღალდი მოათავსეთ ქათმის ფრთები მოაყარეთ მარილი, მოასხით ზეითუნის ზეტი, კარგად აურიეთ ერთმანეთში და შეაგდეთ გახურებულ ღუმელძეი 15 წუთის განმავლობაში.
  • ოთახის ტემტერატური მქონე ქკარაქსი წვრილად ჩახეხეთ პარმეზანი, ჩაუშვით სირაჩა და მარილი (გემოვნებით).
  • ქათმის ფრთები რომ მომზადდება გადაიტანეთ შესაბამისი ზომის ჯამში მოთავდებულ კარაქში და კარგად აურიეთ ერთმანეთში, ისე, რომ ყველა ქათმის ფრთას კარგად მოედოს კარაქი.
  • მომზადებული კერძი გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე და გემრიელად მიირთვით.
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
ნედლი ქათმის ფრთა
ქათმის ფრთა გაყინული
biobio.ge