biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
სალათი ქათმის გულებით და ხილით
სალათი ქათმის გულებით და ხილით
ინგრედიენტები  
   
ქათმის გული 100გ
ფორთოხალი 60გ
მსხალი 60გ
ისპანახი 60გ
ლოლა როსა 40გ
წითელი ხახვი 15გ
მზესუმზირის ზეთი 30მლ
შაქარი 10გ
მარილი 4გ
ლიმონი 8გ
კარაქი 30გ
სვანური მარილი 6გ
მდოგვი 10გ

 

  • გათმის გული გაასუფთავეთ.
  • ხილი, გარეცხეთ სალათის ფოთლები და გააშრეთ.
  • აიღეთ ღრმა ჯამი, მასში მოათავსეთ მდოგვი,შაქარი, ჩააწურეთ ლიმონი, გემოვნებით მარილი ერთმანეთში გახსენით და შემდეგ აქტიური მორევის/თქვეფის პარალელურად შეიყვანეთ ზეთი, სოუსი მზად არის.
  • გაზქურაზე გააცხელეთ ტაფა დაასხით ცოტა ზეთი და 30გ კარაქი, ჩაუშვით წთელი ხახვი მოთუშეთ, დაამატეთ ქათმის გულები, კარგად მობრაწეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან
  • შესაბამისი ზომის ჯამსი ჩუშვით სასურველ ზომაზე დაჭრილი სალათის ფოთლები მოასხით 10გ სოუსი კარგად ამოურიეთ და გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე.
  • სალათის ფოთლებს დაალაგეთ მომზადებული ქათმის გულები, ზემოდან სასურველ ზომაზე დაჭრილი ხილი და მოაყარეთ სვანური მარილი გემოვნებით, გემრიელად მიირთვით.
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
ნედლი ქათმის გულ-ღვიძლი
ქათმის გულ-ღვიძლი გაყინული
biobio.ge