biobio.ge
ქართულ სიმინდზე გაზრდილი
რეცეპტები
ქათმის კუჭის სალათი
ქათმის კუჭის სალათი
ინგრედიენტები  
   
ქათმის კუჭი 100გ
რუკოლა 30გ
ისპანახი 60გ
ყურძენი 15გ
ლიმონის ცედრა 4გ
ლურჯი ყველი 20გ
მზესუმზირის ზეთი 30მლ
მდოგვი 10გ
ყურძნის ძმარი 10მლ
თაფლი 15გ
მარილი 10გ
კარაქი 50გ
მარილი 10გ
პილპილი 6გ
ფორთოხალი 50მლ
ნიგოზი 10გ

 

  • დაამუშავეთ ქათმის კუჭი.
  • გარეცხეთ ყურძენი, სალათის ფოთლები და გარეცხეთ.
  • შესაბამისი ზომის ჯამში მოათავსეთ თაფლი, მდოგვი ყურზის, მარილი გემოვნებით, გახსენით ერთმანეთში და შემდეგ აქტიური მორევის/თქვეფის პარალელურად შეიყვანეთ ზეთი, სოუსი მზად არის.
  • გაახურეთ ტაფა, დაასხით ცოტა ზეთი, 50გ კარაქი და მოიყვანეთ ქათმის კუჭი და ნიგოზი, მარილით და პილპილით მომზადებამდე 1 ცუთით ადრე ჩაუშვით ფორთოხლის წვენი,ამოაშრეთ და გადმოდგით გაზქურიდან.
  • სალათის ფოთლები გადაიტანეთ შესაბამისი ზომის ბოულში, შეურიეთ ცოტა სოუსი და გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე.
  • სალათის ფოთლების ზემოდან მოათაავსეთ მომზადებული ქათმის კუჭი და ნიგოზი, ლურჯი ყველი, სასურველ ზომაზე დაჭრილი ყურძენი, ლიმონის ცედრა და სალათი მზად არის, გემრიელად მიირთვით. 
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის:
ნედლი ქათმის კუჭი
ქათმის კუჭი გაყინული
biobio.ge