რეცეპტები
ქათმის კუჭის სალათი
ინგრედიენტები |
|
|
|
ქათმის კუჭი |
100გ |
რუკოლა |
30გ |
ისპანახი |
60გ |
ყურძენი |
15გ |
ლიმონის ცედრა |
4გ |
ლურჯი ყველი |
20გ |
მზესუმზირის ზეთი |
30მლ |
მდოგვი |
10გ |
ყურძნის ძმარი |
10მლ |
თაფლი |
15გ |
მარილი |
10გ |
კარაქი |
50გ |
მარილი |
10გ |
პილპილი |
6გ |
ფორთოხალი |
50მლ |
ნიგოზი |
10გ |
- დაამუშავეთ ქათმის კუჭი.
- გარეცხეთ ყურძენი, სალათის ფოთლები და გარეცხეთ.
- შესაბამისი ზომის ჯამში მოათავსეთ თაფლი, მდოგვი ყურზის, მარილი გემოვნებით, გახსენით ერთმანეთში და შემდეგ აქტიური მორევის/თქვეფის პარალელურად შეიყვანეთ ზეთი, სოუსი მზად არის.
- გაახურეთ ტაფა, დაასხით ცოტა ზეთი, 50გ კარაქი და მოიყვანეთ ქათმის კუჭი და ნიგოზი, მარილით და პილპილით მომზადებამდე 1 ცუთით ადრე ჩაუშვით ფორთოხლის წვენი,ამოაშრეთ და გადმოდგით გაზქურიდან.
- სალათის ფოთლები გადაიტანეთ შესაბამისი ზომის ბოულში, შეურიეთ ცოტა სოუსი და გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე.
- სალათის ფოთლების ზემოდან მოათაავსეთ მომზადებული ქათმის კუჭი და ნიგოზი, ლურჯი ყველი, სასურველ ზომაზე დაჭრილი ყურძენი, ლიმონის ცედრა და სალათი მზად არის, გემრიელად მიირთვით.
ბიუ-ბიუ-ს პროდუქტები ამ რეცეპტისთვის: