ქათმის თეძო-ბარკლის კონფი

ქათმის თეძო-ბარკლის კონფი

ინგრედიენტები:                    

ქათმის თეძო-ბარკალი   2ც;       

ნიორი   10გ;       

ტიმიანი   8გ;       

დაფნის ფოთოლი   5გ;       

მზესუმზირის ზეთი   450მლ;       

ზეითუნის ზეთი   50მლ;

სტაფილო   120გ;       

ბოლოკი   120გ;       

ხახვი   120გ;       

სატაცური   120გ;       

ქათმის ბულიონის ფხვნილი   15გ;       

მარილი   10გ.      

       

მომზადების წესი: ქათმის თეძო-ბარკალი დაამუშავეთ, მოათავსეთ მარილ წყალში და დააყოვნეთ მინიმუმ 20 წთ-ის განმავლობაში. ღუმელი გაახურეთ 170 გრადუსზე. ღრმა, თერმოგამძლე ჭუჭელში მოათავსეთ დამუშავებული თეძო ბარკალი, მასთან ერთად ჭურჭელში ჩაუშვით დაჭყლეტილი ნიორი, დაფნის ფოთოლი, ტიმიანი, დაასხით ზეითუნის და მზესუმზირის ზეთი თავზე გადააფარეთ ფოლგირებული ქაღალდი, დანით ოდნავ ჩახვრიტეთ ალაგ-ალაგ და შეუშვით მოსამზადებლად გახურბულ ღუმელში 2 სთ-ის განმავლობაში. დაჭერითბოსტნეული სასურველ, ერთი ზომის ფორმებზე, შეაზილეთ ზეითუნის ზეთი, ტიმიანი, მარილი და პილპილი. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, ზევიდან განათავსეთ ბოსტნეული და გამოაცხეთ 140 გრადუსზე 30 წთ-ის განმავლობაში. ქათმის თეძო-ბარკალი და ბოსტნეული, რომ გამზადდება გადაიტანეთ სასურველ ჭურჭელზე და გემრიელად მიირთვით.

ნახეთ ასევე

ბარკლები და ფრთები მაწვნისა და აჯიკის მარინადში

ბარკლები და ფრთები მაწვნისა და აჯიკის მარინადში

ქათმის ბარკლები და ფრთები მაწვნისა და აჯიკის მარინადში კარტოფილის პიურეს გარნირით

უგემრიელესი, სასარგებლო და ნოყიერი სადილის მარტივი რეცეპტი ქართული ინგრედიენტების გამოყენებით 

დაგჭირდებათ:

ქათმის ბარკლები და ფრთები

მაწონი 400 მლ.

აჯიკა (1 ს.კ. მეგრული აჯიკაა გამოყენებული:)

პიურეს მოსამზადებლად:

კარტოფილი

კარაქი

რძე ან კარტოფილის ნახარში

მარილი

დავამარინადოთ ქათმის ბარკლები და ფრთები მაწონში და აჯიკაში - დავაყოვნოთ მაცივარში 1 საათით, ეს ქათმის ხორცს კიდევ უფრო წვნიანს და არომატულს გახდის

გემრიელად მიირთვით!

ვრცლად
ქათამი ღვინოში

ქათამი ღვინოში

ინგრედიენტები (4ულუფა): 

1 ქათამი (1.3 კგ), 

150 გრ შებოლილი შაშხი, 

4 ტოტი ბეგქონდარა (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ქონდრით), 

2 ფოთოლი დაფნა, 

1 ს/კ ზეთი, 

3 ს/კკარაქი, 

2 ს/კ ფქვილი, 

0.5 ლ. წითელი ღვინო, 

200 გრ.ქამა სოკო, 

200 გრ. ხახვი, 

„შალოტი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ წითელი ხახვით), 

მეოთხედი კონა ოხრახუში, 

მარილი,

პილპილი. 

 

მომზადების წესი: ქათამი დაანაწევრეთ, ცივი წყალი გადაავლეთ და შეაშრეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შაშხი დაჭერით წვრილად. მწვანილები გარეცხეთ ცივ წყალში. ზეთი და 1 კოვზი კარაქი გააცხელეთ კასეროლში. დაყარეთ შაშხი და ოდნავ მობრაწეთ. შაშხი ამოიღეთ და ქათმის ნაჭრები რიგ–რიგობით შებრაწეთ და ამოიღეთ. დარჩენილ ცხიმში ჩაყარეთ ფქვილი და ოდნავ შეწვით. დაუმატეთ ღვინო და წამოადუღეთ. შემდეგ ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრები დაუმატეთ დაფნა და ბეგქონდარა/ქონდარი და 25 წუთით დაბალ ცეცხლზე შუშეთ. გაასუფთავეთ ხახვი. გაწმინდეთ სოკო. დარჩენილი კარაქი ტაფაზე გაადნეთ და მობრაწეთ სოკო ხახვთან ერთად 2–3 წუთით. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს მინიმუმზე და 10 წუთი შუშეთ. დაუმატეთ შაშხი კარგად ამოურიეთ და ეს ყველაფერი დაუმატეთ ქათამს კასეროლში. შუშეთ დამატებით 25 წუთი. ბოლოს მოაყარეთ ოხრახუში.

ვრცლად