დაგვჭირდება:
ბიუ ბიუს ქათამი 1,200გრ
მარილი გემოვნებით
კარაქი ან ერბო 100გრ
დანაყული ნიორი 80გრ
წყალი 400მლ
მომზადების წესი:
ქათამი დავამუშაოთ და გავრეცხოთ. შემდგომში გაზის ფარსუნკის დახმარებით შევტრუსოთ.
მოვაყაროთ მარილი ორივე მხარეს. საცხობ ტაფაზე მოვათავსოთ 50კარაქი. კარქის ზედაპირზე მოვთავსოთ ქათამი და ასევე 50გრ კარაქი მოვათავსოთ ქათმის ზედაპირზე.
გამოვაცხოთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200გრადუსზე.
40 წუთის განმავლობაში. გამოცხვარი გავაგრილოთ შემდგომში დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად. ტაფის ნამწვაში დარჩენილი ცხიმი წამოვადუღოთ.
დაუმატოთ დანაყული ნიორი და მოვთუშოთ 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.
როდესაც მოითუშება დავუმატოთ წყალი, გავხსნათ სითხე.
მოვათავსოთ შემწვარი ქათამი.
ვადუღოთ ადუღებიდან 3 წუთი.
მზა კერძი მოვათავსოთ სერვირების თეფშზე.