ქათმის და სოკოს ჟიულენი ყველით

ქათმის და სოკოს ჟიულენი ყველით

ინგრედიენტები:

  • ქათმის ფილე 600 გრ.
  • ხახვი 150 გრ. ( 2 ცალი)
  • კარაქი 20 გრ.
  • ქამა სოკო 500 გრ.
  • მარილი (პილპილი, შებოლილი პაპრიკა)
  • ფქვილი 50 გრ.
  • ყველი 150 გრ. (სულგუნი, მოცარელა ან გაუდა)
  • ნაღები 20% 500 მლ.

მომზადების წესი:

  1. ხახვი დავჭრათ და მოვშუშოთ კარაქში 2 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე. 
  2. დავუმატოთ დაჭრილი სოკო, ქათმის ფილეს კუბები და ავდუღოთ 10 წუთი.
  3. მოვაყაროთ ფქვილი და ავურიოთ. 
  4. შევამციროთ ცეცხლი, დავასხათ ნაღები, მარილი, მოვაყაროთ სანელებლები და მივიყვანოთ ჩვენი სოუსი შესქელებამდე 5-7 წუთის განმავლობაში.
  5. ჟულიენს ვასერვირებთ ნებისმიერი ფორმით (შეგვიძლია გამოვიყენოთ ერთი დიდი ან რამოდენიმე პატარა ღრმა ჭურჭელი).
  6. ზემოდან მოვაყაროთ ყველი და გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთით 180° C გრადუსზე.

გემრიელად მიირთვით!

 

ნახეთ ასევე

ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

ქათმის ღვიძლის პაშტეტი

ინგრედიენტები (6 ულუფა): 

1 კგ ქათმის ღვიძლი, 

3 დიდი ხახვი, 

5-6 სუფრის კოვზი ქათმის ცხიმი (ან ერბო), 

1 ჩ/კ თხევადი თაფლი, 

100 მლ კარგი პორტვეინი ან სხვა მაგარი(დასპირტული) ღვინო,მწიკვი

გახეხილი მუსკატის მარცვალი, 

მარილი, 

შავი და თეთრი პილპილი,

 ტოსტი ან ბაგეტი სუფრასთნ მისატანად.

 

მომზადების წესი (მომზადება დაიწყეთ 13 საათით ადრე):  ღვიძლს გააცალეთ შემაერთებელი ქსოვილი, რომელიც მის ორ ნაწილს აერთებს. კარგად შეაშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.   გაასუფთავეთ და ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი. ნახევარი ცხიმი გაადნეთ ტაფაზე და მოშუშეთ ხახვი ნელ ცეცხლზე, ონდავ გაოქროსფერებამდე, ისე, რომ არ დაგეწვათ. დაახლოებით 15 წუთის მანძილზე.   დანარჩენი ცხიმი გააცხელეთ სქელძირიან ქვაბში და შეწვით ღვიძლი ნაწილ-ნაწილ, ისე, რომ ყველა გვერდი მსუბუქად გაუყავისფრდეს (შიგნიდან უმი უნდა დარჩეს). შემწვარიღვიძლები გადაიტანეთ თბილ თეფშზე და შეწვით შემდეგი პარტია. შეწვისას ფრთხილად იყავით: ღვიძლი მაღალ ტემპერატურაზე სკდება და წვენი ცხიმთან ერთად შიშხინსიწყებს, ამიტომ წვის დროს ეცადეთ ქვაბს თავზე დააფაროთ სპეციალური ბადე თავსახური ან უბრალოდ ფოლგა.   როცა ღვიძლს მთლიანად შეწვავთ, ჩააბრუნეთ ქვაბშითავისივე წვენთან ერთად, დაუმატეთ პორტვეინი და შუშეთ 2 წუთით.   დაუმატეთ მოშუშული ხახვი, თაფლი, მუსკატი, მარილი და პილპილი, კარგად ამოურიეთ და შუშეთ 3-4 წუთი ყველაზე დაბალ ცეცხლზე. გამორთეთ ცეცხლი და დააცადეთ კერძს 30 წუთი, რომ ქვაბშივე გაგრილდეს.   ათქვიფეთ პაშტეტი ბლენდერით ან სამზარეულოს კომბაინშითქვენთვის სასურველ კონსისტენციამდე.   გადაიტანეთ პაშტეტი შესანახ კონტეინერშიდა 12 საათით შედგით მაცივარში. სუფრასთან მიიტანეთ ცივი პაშტეტი ცხელ ტოსტის პურთან ან ბაგეტთან ერთად. 

ვრცლად
ქათმის ნაგეთსი

ქათმის ნაგეთსი

ინგრედიენტები (6 ულუფა):

BBQ სოუსი,                                

ქათმის ფილე   200გ,         

კეჩუპი   200გ,       

კვერცხი   2ც,         

ფორთოხლის წვენი   50მლ,       

ფქვილი   60გ,         

თაფლი   15გ,       

სიმინდის სახამებელი   50გ,         

შაქარი   20გ,       

მდოგვის პუდრა   8გ,         

პაპრიკა   10გ,       

მარილი   6გ,         

მარილი   6გ,       

პილპილი   5გ,         

სიმინდის სახამებელი   4გ,       

ნიორის პუდრა   6გ,         

წყალი   20გ,       

პაპრიკა   10გ,                   

წყალი   55მლ.               

 

მომზადების წესი: ქათმის ნაგეცი ფქვილით, სიმინდის სახამებლით, კვერცხით, სუნელებით და წყლით გააკეთეთ თხელი ცომი ( მშრალი ინგრედიენტები კარგად გახსენით თხევადში), დააყოვნეთ ცოტახნიტ, რათა გემოები გაუჯდეს. ქათმის ფილე დაჭერით მრგვალ თხელ ნაჭრებად. გაამზადეთ ქვაბში ზეთი და გააცხელეთ 160 გრადუსზე. დაჭრილი ქათმის ფილე ამოავლეთ ცომში და ბრთხილად ჩაუშვით ზეთში , დააცადეთ მომზადება 6-7 წუთის განმავლობაში და მომზადების შემდეგ გადაიტანეთ ქაღალდზე რათა ზედმეტი ზეთი მოშორდეს. BBQ სოუსი ქვაბში აადუღეთ წყალი, ადუღების შემდეგ დაამატეთ შაქარი და დაბალ ცეცხლზე მოამზადეთ შაქრის სიროფი. სიროფის გამზადების შემდეგ დაამატეთ კეჩუპი, ფორთოხლის წვენი, თაფლი და მშრალი ინგრედიენტები მასა ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში. დუღილის შემდეგ დაამატეთ წყალში გახსნილი სიმინდის სახამებელი და კარგად გახსენით მასაში. სოუსი და ნაგეცი მოათავსეთ სასურველ ჭურჭელში, გემრიელად მიირთვით.

ვრცლად