ფარშის დამზადება

ფარშის დამზადება

კომპანია "ჩირინამ" დაიწყო ფრინველის ხორცის ფარშის წარმოება, რომელიც მზადდება ახალი ხორცისგან. მისი ფერის კონსისტენცია, გემო და ქიმიურ-ფიზიკური შემადგენლობა (ტენიანობა, ცილები, ცხიმები) სრულად აკმაყოფილებს სტანდარტებს. ახალი ფარში მომხმარებელს მიეწოდება იმავე დღეს შეციებული სახით. ქათმის ფარში მედიკოსთა რეკომენდაციით ფართოდ გამოიყენება ბავშვების, მოხუცებისა და ავადმყოფების კვებაში. ასევე აპრობირებულია დიეტოლოგების მიერ, რადგან ფრინველის ფარში მდიდარია ცილებით (17-18%), ვიტამინებით, მაკრო/მიკრო, ელემენტებით, ნაკლები ცხიმიანობითა და კალორიულობით (143 კკალ). 

სხვა სიახლეები

სართიჭალა-3-ის ფერმერული კომპლექსის გახსნა

სართიჭალა-3-ის ფერმერული კომპლექსის გახსნა

ბოლო წლების განმალობაში ბიუ ბიუს ხორცპროდუქტების მწარმოებელი კომპანია „ჩირინა“ ეტაპობრივად ზრდის შინაური ფრინველის წარმოებას.

 

საწარმოო მოცულობების გაფართოებისა და წარმოების განვითარების მიზნით შპს „ჩირინამ“ ევროპის რეკონსტრუქციის და განვითრების ბანკის  ( EBRD ) თანადაფინანსებით მოახდინა ახალი მეფრინველეობის კომპლექსის „სართიჭალა-3“-ის აშენება სოფელ სართიჭალაში.

კომპლექსის მშენებლობა დაიწყო 2019 წელს და დასრულდა 2020 წელს. აღნიშნული კომპლექსის ფარგლებში შპს „ჩირინა“ მოახდენს ყოველთვიურად დამატებით 600 ტონა ხორცის წარმოებას. კომპლექსი თანამედროვე ტექნოლოგიით აღჭურვილ 14 ფერმერული სახლისგან შედგება.

ფერმები „ჩირინამ“ ააშენა ისრაელის ლიდერ კომპანია AgroTop-თან ერთად, ხოლო ფერმების შიდა აღჭურვილობა და ავტომატიზებული სისტემის გამართვა უზრუნველყო კომპანიის პარტნიორმა Big Dutchman-მა. აღნიშნული საინვესტიციო პროექტი მკვეთრად ზრდის ქათმის ხორცის წარმოების შესაძლებლობას საქართველოში.

 

სრული სტატიის ნახვა შეგიძლიათ აქ - http://www.economy.ge/index.php?page=news&nw=1584&lang=ge