ინგრედიენტები (2-4ულუფა):
4 ც ქათმის მკერდის ფილე,
1 ც ყაბაყი (200 გრ.),
1 ც ლიმონი,
8 ტოტი ბეგქონდარა (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ქონდრით),
2 ს/კ ფიჭვის თესლი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ნუშით),
1 ს/კ კარაქი,
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი,
მარილი,
პილპილი.
მომზადების წესი: წვრილად დაჭრილ ყაბაყს დააყარეთ 1 ჩ/კ მარილი და 10 წუთით დააყონვეთ, რომ წვენი გაუვიდეს. ქათმის ფილეს მოაყარეთ მარილი და პილპილი. გახეხეთ ლიმონის ცედრა. ქონდრის/ბეგქონდარას ფოთლები წვრილად დაჭერით. ყაბაყი გაწურეთ, შეურიეთ ცედრა, ქონდარი/ბეგქონდარა, ფიჭვის თესლი/ნუში, პილპილი და მარილი. ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 180 გრადუსზე.ტაფაზე გაადნეთ კარაქი და 1 კოვზი ზეითუნის ზეთი და ქათმის ფილეები შებრაწეთ თითო მხარეს თითოწუთის განმავლობაში. შემდეგ ნაჭრებზე ყაბაყის ნაზავი კარგად გადაანაწილეთ. დარჩენილი ზეთი ზემოდან მოასხით და 20 წუთით შედეთ ცხელღუმელში, სანამ ხორცს გვერდები არ გაუყავისფერდება.