ინგრედიენტები (6 ულუფა):
BBQ სოუსი,
ქათმის ფილე 200გ,
კეჩუპი 200გ,
კვერცხი 2ც,
ფორთოხლის წვენი 50მლ,
ფქვილი 60გ,
თაფლი 15გ,
სიმინდის სახამებელი 50გ,
შაქარი 20გ,
მდოგვის პუდრა 8გ,
პაპრიკა 10გ,
მარილი 6გ,
მარილი 6გ,
პილპილი 5გ,
სიმინდის სახამებელი 4გ,
ნიორის პუდრა 6გ,
წყალი 20გ,
პაპრიკა 10გ,
წყალი 55მლ.
მომზადების წესი: ქათმის ნაგეცი ფქვილით, სიმინდის სახამებლით, კვერცხით, სუნელებით და წყლით გააკეთეთ თხელი ცომი ( მშრალი ინგრედიენტები კარგად გახსენით თხევადში), დააყოვნეთ ცოტახნიტ, რათა გემოები გაუჯდეს. ქათმის ფილე დაჭერით მრგვალ თხელ ნაჭრებად. გაამზადეთ ქვაბში ზეთი და გააცხელეთ 160 გრადუსზე. დაჭრილი ქათმის ფილე ამოავლეთ ცომში და ბრთხილად ჩაუშვით ზეთში , დააცადეთ მომზადება 6-7 წუთის განმავლობაში და მომზადების შემდეგ გადაიტანეთ ქაღალდზე რათა ზედმეტი ზეთი მოშორდეს. BBQ სოუსი ქვაბში აადუღეთ წყალი, ადუღების შემდეგ დაამატეთ შაქარი და დაბალ ცეცხლზე მოამზადეთ შაქრის სიროფი. სიროფის გამზადების შემდეგ დაამატეთ კეჩუპი, ფორთოხლის წვენი, თაფლი და მშრალი ინგრედიენტები მასა ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში. დუღილის შემდეგ დაამატეთ წყალში გახსნილი სიმინდის სახამებელი და კარგად გახსენით მასაში. სოუსი და ნაგეცი მოათავსეთ სასურველ ჭურჭელში, გემრიელად მიირთვით.