ინგრედიენტები (4ულუფა):
4 ქათმის ფილე მსუბუქად დაბეგვილი (1,5 სმ სისქეზე),
1 ს/კ კარაქი,
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი,
მარილი,
ახლად დაფქული შავი წიწაკა,
½ ჭიქა ქათმის ბულიონი,
2/3 ჭიქა მაღალცხიმიანი ნაღები (35%+),
2 ს/კ მდოგვი,
2 ს/კ ქორფა ოხრახუში, წვრილად დაჭრილი.
მომზადების წესი: ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი და ზეთი, საშუალო-მაღალ ცეცხლზე. ქათმის ფილე კარგად შეკმაზეთ მარილით და შავი წიწაკით, და 5 წუთით შებრაწეთ თითო მხარეს. ბოლომდე რომ შეიწვება გადმოიტანეთ თეფშზე, დააფარეთ ალუმინის ფურცელი. დაასხით ტაფაზე ქათმის ბულიონი, დაუმატეთ ნაღები, მდოგვი და ოხრახუში. დაახლოებით 3 წუთი ურიეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ სოუსი გასქელდება. მოასხით სოუსი ქათამს და მიირთვით თბილი.