ღუმელში გამომცხვარი კისრები

ღუმელში გამომცხვარი კისრები

ინგრედიენტები (2ულუფა):

1 კგ კისერი, 

3 კბილი ნიორი,

2 სმ ნედლი კოჭა (ჯანჯაფილი),

½ ჭიქა პომიდვრის წვენი,

½ კარგი კეტჩუპი,

¼ ჩ/კ შაქარი,

4 ს/კ ღვინის ძმარი,

¼ ჩ/კ დაფქული ძირა,

¼ ქარის სუნელი,

2 ს/კ ზეითუნის ზეთი,

ტობასკოს სოუსის რამოდენიმე წვეთი,

მარილი, 

ახლად დაფქული პილპილი.

 

მომზადების წესი: მარინადისთვის წვრილად გახეხეთ ნიორი და კოჭა შაქარი გახსენით ძმარში. აურიეთ ტომატის წვენი და კეტჩუპი, დაუმატეთ შაქრიანი ძმარი და ყვლა ინგრედიენტი კისრებისგარდა. ტობასკოს რაოდენობა იმის მიხედვით განსაზღვრეთ რამდენად ცხარე გსურთ გამოვიდეს მარინადი. ჩაასხით მარინადი ჰერმეტულ კონტეინერში ან პაკეტში (ჰერმეტული შესაკრავით), ჩააწყვეთ კისრებიდა კარგად აურიეთ, რომ მარინადით მთლიანად დაიფაროს კისრები. დატოვეთ 1 საათით. გაახურეთ ღუმელი 220გრადუსზე, ღუმელის ტაფაზე მოათავსეთ საცხობი ქაღალდი და მოუსვით ზეთი სილიკონის ფუნჯით. ამოიღეთ კისრებიმარინადიდან, მოათავსეთ ტაფაზე და აცხვეთ 20-15 წუთი. დროდადრო გადააბრუნეთ და წაუსვით მარინადი. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელი.

ნახეთ ასევე

ქათამი ღვინოში

ქათამი ღვინოში

ინგრედიენტები (4ულუფა): 

1 ქათამი (1.3 კგ), 

150 გრ შებოლილი შაშხი, 

4 ტოტი ბეგქონდარა (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ქონდრით), 

2 ფოთოლი დაფნა, 

1 ს/კ ზეთი, 

3 ს/კკარაქი, 

2 ს/კ ფქვილი, 

0.5 ლ. წითელი ღვინო, 

200 გრ.ქამა სოკო, 

200 გრ. ხახვი, 

„შალოტი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ წითელი ხახვით), 

მეოთხედი კონა ოხრახუში, 

მარილი,

პილპილი. 

 

მომზადების წესი: ქათამი დაანაწევრეთ, ცივი წყალი გადაავლეთ და შეაშრეთ. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შაშხი დაჭერით წვრილად. მწვანილები გარეცხეთ ცივ წყალში. ზეთი და 1 კოვზი კარაქი გააცხელეთ კასეროლში. დაყარეთ შაშხი და ოდნავ მობრაწეთ. შაშხი ამოიღეთ და ქათმის ნაჭრები რიგ–რიგობით შებრაწეთ და ამოიღეთ. დარჩენილ ცხიმში ჩაყარეთ ფქვილი და ოდნავ შეწვით. დაუმატეთ ღვინო და წამოადუღეთ. შემდეგ ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრები დაუმატეთ დაფნა და ბეგქონდარა/ქონდარი და 25 წუთით დაბალ ცეცხლზე შუშეთ. გაასუფთავეთ ხახვი. გაწმინდეთ სოკო. დარჩენილი კარაქი ტაფაზე გაადნეთ და მობრაწეთ სოკო ხახვთან ერთად 2–3 წუთით. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს მინიმუმზე და 10 წუთი შუშეთ. დაუმატეთ შაშხი კარგად ამოურიეთ და ეს ყველაფერი დაუმატეთ ქათამს კასეროლში. შუშეთ დამატებით 25 წუთი. ბოლოს მოაყარეთ ოხრახუში.

ვრცლად
ქათმის გუფთა

ქათმის გუფთა

გუფთა უდიდესი სიყვარულით და მოწონებით სარგებლობს ოჯახში დიდებისა და პატარების მხრიდან, ამიტომაც მას ხშირად ვამზადებთ

სასარგებლო და გემრიელი, ეს სადილი იდეალურია ბავშვებისთვის, უფროსებს კი დედის მზრუნველობას, სიყვარულს და ბავშვობის ბედნიერ და ლაღ დღეებს ახსენებს

ინგრედიენტები:

ქათმის ხორცის ბურთებისთვის დაგვჭირდება:

1 კგ ქათმის ფილე

2 თავი ხახვი

4-5 კბილი ნიორი

ქინძი და ოხრახუში

მარილი

პაპრიკა

1 კვერცხი

1 ს/კ ფქვილი სურვილისამებრ, თუ გინდათ რომ ბურთები უფრო მყარი გამოვიდეს

წვენისთვის ხაგვჭირდება:

კარაქი / ზეთი

1 თავი ხახვი

2 კბილი ნიორი

2 ცალი სტაფილო

50 გრამი ბრინჯი ბასმათი

ქინძი

მარილი

ლიმონის წვენი გემოვნებით (ძალიან უხდება)

ვრცლად
ხრაშუნა ქათმის ფრთები

ხრაშუნა ქათმის ფრთები

ჯანსაღი და გემრიელი ხემსის მომზადებას თუ ფიქრობ დღევანდელი დღისთვის, დაუვიწყარ თამაშს ცხელ-ცხელი ხრაშუნა ქათმის ფრთები განსაკუთრებულად უხდება

მოსამზადებლად დაგვჭირდება:

1 კგ ქათმის ფრთები

200-300 გრ. პანკო ( ან სხვა საფანელი )

3 კვერცხი

მარილი

პაპრიკა

წიწაკა

500 მლ. ზეთი

მომზადების წესი:

გავთქვიფოთ კვერცხი მარილთან ერთად,

პანკოს საფანელს დავუმატოთ სანელებლები და გადავურიოთ.

ზეთი ჩავასხათ ქვაბში და დავდგათ ქურაზე საშუალო ცეცხლზე.

ფრთები რიგრიგობით ამოვავლოთ კვერცხსა და საფანელში და მოვათავსოთ ადუღებულ ზეთში, შევწვათ 4-4 წუთით ორივე მხრიდან.

გემრიელად მიირთვით!

ვრცლად