ყალია ქათმის ხორცით

ყალია ქათმის ხორცით

რეცეპტი:

  • ნედლი ქათამი
  • მზესუმზირის ზეთი ქათმის დასაბრაწად
  • კარაქი
  • ხახვი 2-3 თავი
  • ნიორი 3 კბილი
  • 4-5 ბროწეული (300 მლ ბროწეულის წვენისთვის)
  • მარილი
  • დაღერღილი წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • 0.5 ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
  • 0.5 ჩ/კ ხმელი ქინძი
  • 0.5 ჩ/კ შემწვარი ქათმის საკმაზი
  • ბროწეულის მარცვლები (სერვირებისთვის)
  • ცოცხალი ქინძი (სერვირებისთვის)


იცოდით თუ არა, რომ ისტორიულად ეს გასაოცრად გემრიელი კერძი ქართველებმა ებრაელებისგან ისწავლეს?

ტრადიციული ებრაული ყალია იხვის ხორცით კეთდებოდა.

ნახეთ ასევე

ქათმის რულეტი გარგრის ჩირით

ქათმის რულეტი გარგრის ჩირით

ინგრედიენტები (6ულუფა): 

6 ცალი ბარკლის ძირი, 

100 გრ მომჟავო გარგრის ჩირი, 

1 ს/კ გარგრის ჯემი, 

1 ჩ/კ მდოგვის მარცვალი, 

1/2 ჩ/კ ქარის სუნელი, 

მარილი, 

ახლად დაფქული შავი წიწაკა, 

ზეითუნის ზეთი ექსტრა ვირჯინი, 

მწვანე სალათი მისართმევად.

 

მომზადების წესი: ჩაალბეთ გარგრის ჩირი ცხელ წყალში 30 წუთით გააცალეთ ძვალი ბარკლის ძირებს საჭრელ დაფაზე მოათავსეთ შესაფუთი ცელოფანი, მასზე დადეთ ხორცის ნაჭრები, ზემოდანაც დააფარეთ ცელოფანი და ფრთხილად დაბეგვეთ ხორცი, ისე, რომ არ გაიხეს. მოაშორეთ ცელოფანი, მოაყარეთ ხორცს მარილი და პილპილი ბლენდერში გათქვიფეთ გარგრის ჩირი,დაუმატეთ ქარი, მდოგვი და ჯემი ბარკლის ძირებს შიგნითა მხრიდან წაუსვით გარგრის მასა, გადაახვიეთ რულეტად და შეკარით კბილის ჩხირებით ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და შებრაწეთ რულეტები საშუალო ცეცხლზე ყველა მხრიდან შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ თავზე და გააგრძელეთ შეწვა 10-15 წუთი, პერიოდულად აბრუნეთ, სანამ არ მომზადდება. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელი რულეტები სალათის ფურცლებთან ერთად.

ვრცლად